Günümüzde, işlerinizi mümkün olan en iyi kalitede yazdırmak için aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı kağıt türü bulunuyor. Kullandığınız kağıt türü, kaliteli sonuçlar elde etmenizde önemli tol oynar. Kağıtta farklı kalınlık alternatiflerinin yanı sıra, parlak, yarı parlak ve mat kağıt gibi farklı türleri de seçebilirsiniz. En iyi baskı kalitesini almak için yapmanız gereken birkaç ufak tüyo var.
- Kağıt türünüze ve boyutunuza uyacak şekilde “Yazıcı Ayarları”nı değiştirin
Özel tip kağıtlarla baskı yapmak için lazer yazıcınızın ayarlarını değiştirirken çok dikkatli olmanız gerekir. Çünkü lazer yazıcılarda ince ayarlar çok dikkat edilmesi gereken bir konu. Kağıdın kalınlığına ve türüne göre geçerli ayarlamaları yapmazsanız kağıt yazıcının içine sıkışabilir. Lazer yazıcılardaki besleme mekanizması, ayarların türe ve boyuta göre ayarlanması gerekecek şekilde oluşturulmuştur, aksi takdirde mürekkepte bulaşma, dağılma, kağıt sıkışmaları ve kıvrılma sorunları yaşayabilirsiniz.
- Uygun Kağıdı Seçin
Fotoğraf ve grafik baskısı için baskı kağıdı seçerken, ihtiyaçların ne olduğunu dikkate almak önemlidir. Genel olarak, parlak fotoğraf kağıdı fotoğrafları veya çok renkli çıktıları yazdırmak için uygunken, mat fotoğraf kağıdı siyah beyaz fotoğrafları yazdırmak için daha uygundur. Özellikle parlak fotoğraf kağıtları fotoğrafların daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda fotoğraflarınızı toz ve kira karşı koruyacaktır.
- Manuel Kağıt Besleyiciyi Kullanın
Yazdırma işleminde farklı fotoğraf kağıdı türlerini kullanıyorsanız, yazıcınızdaki elle besleme seçeneğini kullanmanız önerilir. Genellikle, yazıcıdaki kağıt türü ayarlarını değiştirmeniz ve ardından yazıcı sürücünüzdeki doğru tepsi seçeneğinden beslemeyi seçmeniz gerekir. Bu durumda, manuel besleyici seçeneği ile daha hızlı ilerleyebilirsiniz.
- Kağıdı Yazdırdıktan Sonra Kuruması İçin Bir Kenara Koyun
Yazdırma işleminizi bitirdikten sonra çıktının bir süre kurumasına izin vermeniz önerilir. Tonerin dağılması oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır. Touche kağıttan, aydıngere, desenli kağıtlardan sedefli kağıtlara… İhtiyacınız olan tüm kağıt türleri için www.anilkagit.com’u ziyaret edin!