Eğlenceli, ucuz ve istediğiniz her an yapabileceğiniz bir sanat olan origami mükemmel bir hobidir. Ancak aralarından seçim yapabileceğiniz o kadar çok farklı kağıt türü var ki, hangisinin en uygun olduğuna karar vermek bazen zor olabilir. Fakat siz kararsız kalmayın diye harika bir rehber hazırladık.
Origami Kağıt Rehberi
Origami kağıdını seçerken aklınızda bulundurmanız gereken üç mutlak gereklilik vardır: mükemmel kare olması, bir kırışıklığı iyi tutması ve katlandığı şekli koruyabilmesidir.
Her zaman tam kare bir kağıt bulmak zor olabilir. Bu yüzden kendi origami kağıdınızı dokusuna ve kalınlığına göre seçerek tam kare haline getirebilirsiniz. Böylece kendi kağıdınızı seçerek elde etmek istediğiniz figürü kişiselleştirebilir, en mükemmel sonucu elde edebilirsiniz.
Origami Kağıdı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Kağıt Kalın Mı Yoksa İnce Mi Olmalı?
İnce kağıt (yaklaşık 80 gr / m2) genellikle başlamak için en kolay türüdür ve aynı zamanda karmaşık modeller için en iyi seçeneklerden biridir. Çünkü kağıt ne kadar ince olursa, çok sayıda düzgün kıvrım elde etmek o kadar kolay olur. Fakat yapacağınız figür model ise, özellikle ıslak katlama gerektirenlerde daha kalın kağıtlar (90 veya 100 g / m2) kullanmanız gerekebilir.
Seçeceğiniz Kağıt Pürüzsüz Mü Yoksa Dokulu Mu Olmalı?
Aslında bu size kalmış bir seçim. Tabi bunun yanı sıra Origami sanatını icra etmekte ne kadar ustalaşmış olduğunuz da bu seçiminizi etkiler. Pürüzsüz origami kağıdıyla çalışmak genellikle otantik kağıtlar gibi dokulu çeşitlerden daha kolaydır. Bir süre pratik yaptıktan sonra, kreasyonlarınızı hayata geçirmeye gerçekten yardımcı olabilecek dokulu kağıtlar kullanmanızı tavsiye edebiliriz. Örneğin, bir hayvan figürü yapıyorsanız, kürk, deri veya post izlenimi vermek için Anıl Kağıt’ın birbirinden farklı dokulu kağıt skalasından seçerek kaliteli bir görünüme ve hisse sahip dekorasyonlar ve hediyelik ürünler elde edebilirsiniz.
Mat kağıt mı yoksa folyo kaplama kağıt mı?
Metalik veya parlak kağıtlar ışığı iyi yakalar ancak üzerinde çalışılması en zor kağıt türlerinden biridir. Folyo tabakası oldukça hassastır, bu nedenle dikkatli olmazsanız özellikle derin bir kıvrım kağıdınızın yırtılmasına sebep olabilir. Bununla birlikte, bu kağıt türünde bir kez ustalaştıktan sonra, diğer kağıt türleriyle mümkün olmayan farklı şekillere bükülebildiği için oldukça keyifli çalışmalar elde edebilirsiniz.
Tek Renk Mi Yoksa Çift Renk Kağıdı Mı ?
Projenize özel sadece bir tarafı renkli (ve bazen desenli), diğer tarafı beyaz olan tek taraflı kağıt veya bir tarafında bir renk ve arka tarafında başka bir renk olan çift taraflı kağıt kullanabilirsiniz. Hangisini seçeceğiniz tamamen yaratacağınız figüre bağlıdır. Tek taraflı kağıtla çalışmanız daha kolay olabilir fakat çift taraflı kağıt ile harika kontrastlar yakalayabilirsiniz.
Renkli mi yoksa desenli mi?
Yine renkli veya desenli kağıt seçip seçmemeniz projeye bağlıdır. Modellerinize gerçekçilik eklemek için farklı renk seçeneklerine sahip olmak yararlı olabilir, örneğin; kurbağa için yeşil ve örümcek için siyah, ayrıca kutular, süslemeler ve daha soyut modeller için bir dizi desenli kağıt tercih edebilirsiniz.
Bu kadar teknik ön bilgi ile artık Origami yapmaya hazırsınız. Birbirinden farklı gramaj, desen ve renk seçeneğiyle Anıl Kağıt, istediğiniz figürü ortaya çıkarmaya ve sanatınızı icra etmeye yardımcı olacaktır.
Hemen www.anilkagit.com adresine tıklayın, ürün kataloglarını inceleyin ve kağıt türlerinden size uygun olanı sipariş etmek için 444 2 883 numaralı telefondan bize ulaşın.